[ domov | kontakt | avtor | sitemap | bmwslo | oglaševanje | iskanje | obvestila ]
Predstavitev serije 5 - E39 + tehnični podatkiUporabni nasvetiFotogalerija, ohranjevalniki ...Povezave
VT. Epska avantura.

Tukaj, spoštovane voznice in vozniki, se lahko naužijete čistokrvnega adrenalina. VT predstavlja pristne in enkratne užitke v vožnji po najbolj zanimivih cestnih odsekih.

Projekt je z leti postal že precej zahteven in se načeloma odvija enkrat do dvakrat letno, kar pa še ne pomeni, da bi takrat avtomobili morali počivati, zato si oglejte še poglavje GE-39 drive'n'die, kjer je na voljo nekaj prav tako izjemno zanimivih izletniških destinacij.

Vsa stvar se je začela z nenehnimi primerjavami sodobnih dizelskih in bencinskih agregatov - predvsem na račun porabe goriva in razlike v voznih lastnostih. Tako so se organizirale vožnje po različno zahtevnih trasah, kjer smo dokončno razčistili, kolikšna je dejanska razlika med omenjenimi pogonskimi agregati. Na pomoč nam je, seveda s prijazno donacijo žahtne tekočine, priskočil naš zvesti in najnajprednejši ponudnik goriva, kar pa je botrovalo tudi k izbiri imena: Verbrauch tour.

V dobrem desetletju smo prevozili na deset tisoče kilometrov na najrazličnejših cestnih odsekih, ki so se povzpeli tudi preko 2800 metrov nadmorske višine. Ugotovili smo marsikaj! Rezultate si lahko ogledate na desnih povezavah, z letom 2010 pa smo zaradi vedno večje zahtevnosti dogodka tudi prenehali z merjenjem goriva, dogodku pa bomo pritaknili enostavnejše in krajše ime: VT. Ugotovili smo, kar nas je zanimalo - sedaj samo še uživamo!
 
Srečno vožnjo,
gerchy
 
Gerchy E-39 © 2004.
 
Idejna zasnova, izvedba, oblikovanje, besedila, nasveti: gerchy
Fotografije: gerchy, BMW Press, internet ...

Produkcija:
Gostovanje: Simetric