[ domov | kontakt | avtor | sitemap | bmwslo | oglaševanje | iskanje | obvestila ]
Predstavitev serije 5 - E39 + tehnični podatkiUporabni nasvetiFotogalerija, ohranjevalniki ...Povezave
Kratici OE ali OEM sta pri nadomestnih delih pogostokrat uporabljeni, žal pa velikokrat tudi napačno interpretirani.

OE = original equipment, "Original BMW Parts" so deli, ki jih lahko kupimo le na pooblaščenem servisu. So 100% ustrezni in zanesljivi, izdelani po strogih specifikacijah proizvajalca avtomobilov. V veliki večini imajo vtisnjen tudi BMW logotip. Dobro znana špekulacija je tudi ta, da naj bi prvovgradni deli bili imeli za 30% daljšo življenjsko dobo.

OEM = original equipment manufacturer so deli istih proizvajalcev, ki proizvajajo originalne dele, recimo Bosch, Hella, ZKW, Lemförder, Sachs ... pri katerih je prišlo do napak v proizvodnji, v obdelavi ali sestavi materiala ali pa so namensko narejeni iz cenejšega materiala, saj ni potrebe po ustreznosti kakovosti. Dobijo se v prosti prodaji, avtotrgovinah in posrednikih, kjer prav gotovo vsak doda pribitek v ceni, a so ti deli vseeno cenejši od OE delov. Navadno nimajo proizvajalčevega logotipa in ni nujno, da v celoti ustrezajo specifikacijam in standardom, predpisanih s strani tovarne. Četudi gre za enake proizvajalce, lahko kakovost zelo variira. Lahko gre za popolnoma enako OE kakovost ali pa za bistveno slabši (ali celo fizično rahlo drugačen) del.

OES = original equipment supplier so deli proizvajalcev delov, ki nimajo nujno pogodbe s tovarno avtomobilov, a lahko izdelke prodajajo pod drugimi blagovnimi znamkami. Na primer, TRW je pogodbeni (OEM) proizvajalec zavornih sistemov za Audi. Na prvovgradnih zavornih ploščicah najdemo napis TRW, čeprav ta zavornih oblog ne izdeluje. Za njih jih izdeluje podjetje Ferodo, ki tako spada med OES proizvajalce. Tovrstni deli lahko imajo v prosti prodaji proizvajalčev logotip in kataloško številko, a je to bolj izjema kot pravilo. Navadno v avtotrgovinah zasledimo dele z odstranjenimi logotipi. Za kakovost verjetno velja podobno kot pri OEM delih - lahko gre za OE kakovost ali pa za slabše dele, saj ne poznamo kriterijev, na podlagi katerih bi ugotovili, katere dele vgrajujejo nova vozila in katere namenijo prosti prodaji. Nekateri OES proizvajalci trdijo, da je kakovost delov v prosti prodaji, prvotno namenjenih prvovgradnji, enaka OE delom, saj naj bi v primeru pooblaščene vgradnje tovarniška garancija ostala veljavna. OES ali včasih tudi OEA (Original Equipment Aftermarket) proizvajalci ne spadajo med OE/OEM proizvajalce.

Aftermarket deli so nadomestni deli drugih proizvajalcev, kjer sta kakovost in ustreznost zaradi povratnega inženiringa lahko še bolj vprašljivi. Navadno so precej cenejši od OE/OEM delov, za kar skoraj verjetno obstaja dober razlog. Ti deli niso vedno v celoti izdelani po specifikacijah proizvajalca in če so sumljivo poceni, imajo navadno krajšo življenjsko dobo oz. lahko funkcijo opravljajo opazno slabše.

Aftermarket deli pa niso nujno slabši, saj lahko gre za vrhunske nadomestke za nekoliko ožjo ciljno skupino. Nekateri proizvajalci (npr. Brembo, Bilstein ...) v veliko primerih proizvajajo prvovgradne dele, ki ustrezajo normativom proizvajalca, poleg tega pa ponujajo tudi druge izdelke (npr. športna podvozja, zmogljivejše zavorne komplete, izpušne sisteme, platišča ...), ki so zaradi specifičnosti uporabe ustreznejši oz. zmogljivejši. V takšnih primerih je seveda cena ustrezno višja in velikokrat presega ceno OE delov.
 
Gerchy E-39 © 2004.
  Nasveti:
FAQ, nasveti, modifikacije
 
   
 
Idejna zasnova, izvedba, oblikovanje, besedila, nasveti: gerchy
Fotografije: gerchy, BMW Press, internet ...

Produkcija:
Gostovanje: Simetric